Kultur

Løbefesten er i gang: Over 90.000 deltager i Royal Run

Foto: Lars Horn

De første deltagere var lige blevet sendt afsted, da H.K.H. Kronprins Frederik i dag ankom til Limfjordsbroen i Aalborg for at løbe sit første ud af tre Royal Run-løb. Over 90.000 deltager i Royal Run fordelt på seks byer.

Limfjordsbroen var iklædt et stort Royal Run-banner, og startområdet summede af liv, da kronprinsen ankom til Aalborg kl. 10:15 mandag morgen. Her blev Kronprinsen budt velkommen af borgmester Thomas Kastrup, der fulgte ham ned til havnefronten, hvor Royal Run-festen netop var sat i gang.

Forude ventede en tur langs kajen for at opleve en masse aktiviteter og hilse på de mange Royal Run-deltagere, der var ved at gøre klar til at løbe eller gå ruten gennem Aalborgs gader.

Og det var en forventningsfuld kronprins, der selv stillede til start på One mile-distancen:

”Der er mange gode grunde til at glæde sig til i dag. Vi skal ud at bevæge os, og enormt mange danskere har meldt sig til. Det er skønt at se, at det er en begivenhed, der samler så mange,” lyder det fra kronprinsen.

Stor opbakning til Royal Run

Efter kronprinsens besøg i Aalborg går turen videre til Aarhus, hvor han skal løbe 5 km. Han slutter af i København mandag aften, hvor han løber 10 km.

Kronprinsessen har desuden udvidet repertoiret med i år at løbe One mile i Kolding og senere 5 km. i Næstved.

”Vi er helt utroligt stolte over, at vi nu for fjerde gang kan afholde Royal Run i samarbejde med Kongehuset. Opbakningen fra danskerne er meget imponerende, og vi ser frem til en flot dag, hvor vi sammen kan få rørt os,” siger Jens Otto Størup, der er administrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet i et samarbejde mellem DGI, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Atletik:

”For første gang i Royal Runs historie når vi over 90.000 deltagere. Det er et helt utroligt flot deltagertal, og vi glæder os til at vise danskerne, at det ofte er sjovere at dyrke idræt i fællesskab,” siger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF og ligeledes medlem af Royal Runs styregruppe.

Kommentarer