Juelsminde

Logen Camelot i Vejle donerer redningsbåd til Dansk Sørednings Selskab i Juelsminde

Den flotte donationen blev overrakt af logebror Brian Hartvig Andersen (nummer to fra højre) og repræsentant fra Dansk Sørednings Selskab, Maiken Kvist (tv) takkede for donationen. Fremsendt foto

Lørdag 24. september var en delegation fra Dansk Sørednings Selskab i Juelsminde taget til Vejle, hvor logen Camelot havde en gave til foreningen.

Solen skinnede og Dannebrog og logeflagene blafrede smukt i vinden, da logen Camelot i går lørdag 24. september afholdt sit årlige donationsarrangement  på Islandsvej i Vejle.

Logen indsamler hvert år midler til velgørenhed, og sidste år donerede de således 10.000 kroner til både Solgaven og Mødrehjælpen i Vejle samt 9.000 kroner til Natteravnene i Vejle.

I år var Dansk Sørednings Selskab i Juelsminde blandt de heldige. De havde søgt logen om tilskud til en ny redningsbåd, og logen kvitterede med at donere en helt ny rib-alu redningsbåd. I går tog repræsentanter så en tur til Vejle, hvor de fik overrakt båden ved logens årlige donationsarrangement.

Logen markerede med donationsarrangementet i år både at det er 75-år siden, at Rigsstorlogen i Den Danske Druideorden blev uafhængig af fællesskabet med de svenske brødre, samt at logen Camelot kan fejre sin 7-års fødselsdag som loge i Vejle.

Logens Ædel Ærk, Erik Cohn-Jakobsen, kunne byde godt 50 forventningsfulde og glade deltagere velkommen til det årlige donationsarrangement, som er godt på vej til at blive en fast tradition for logen.

Logens brødre har i år udvalgt tre foreninger, som alle gør et stort arbejde i lokalområdet, som donationsmodtagere, og så har en anonym doner, der støtter det som logen står for og arbejder på, bedt logen om at stå for uddelingen af en særlig donation.

Logens Ædel Ærk Erik Cohn-Jakobsen holdt talen:

“Nu hvor der er tale om en ganske særlig donation, som logen Camelot har fået lov til at overrække på vegne af en anonym donor, skal overrækkelsen selvfølgelig også være anderledes. Vi har stillet båden op på vores parkeringsplads uden for vores bygning, så I bedes alle følge mig ud i det smukke vejr.

Kære repræsentanter fra Dansk Sørednings Selskab, Juelsminde. Det er dejligt at hele Styregruppen er mødt op her i dag for at modtage denne donation. Dansk Søredningsselskab er en frivillig forening, som blev grundlagt i 2004, og siden har udført søredninger – primært i den danske del af Øresund.

24 timer i døgnet årets 365 dage er I klar til at assistere fritidssejlere og andre bådejere ved ikke livstruende situationer til søs, og I står også til rådighed for det officielle redningsberedskab til søs.

Det er fantastisk flot, at I hver dag tager jer tiden til at stå klar, når der er behov for jeres hjælp, det kan man kun beundre jer for. Donationen er en rib-alu båd, som skal anvendes i jeres daglige arbejde, og på sigt skal den placeres på jeres nuværende redningsbåd Storebro 90E, så den kan tages med ud på sin ’storebror’ på søredningsopgaver.”

Foruden Dansk Sørednings Selskab, Juelsminde, modtog Foreningen for børn og unge med handicap – og deres familier (FBHF), Danske Hospitalsklovne, der blandt andet arbejder på Kolding Sygehus, samt foreningen Unge for ligeværd (UFL) hver 10.000 kroner i donation fra logen Camelot.

Lørdag var styregruppen for Dansk Sørednings Selskab i Juelsminde på besøg i Vejle for at modtage en spritny rib-alu redningsbåd, logen Camelot har doneret. Fremsendt foto

Kommentarer