Erhverv

Midtjyllands mest succesfulde virksomhed er fundet

Foto: BDO

Vinderen af erhvervsprisen Succesvirksomhed 2022 i Region Midtjylland er nu fundet. Det blev offentliggjort ved et event i Centralværkstedet torsdag formiddag, at den familieejede tekstilvirksomhed Mascot fra Engesvang er vinder af prisen og således regionens absolut bedste succeshistorie. Udover den regionale vinder blev der også uddelt en særpris til Skanderborg-virksomheden The Army Painter.

I løbet af efteråret er 200 succesvirksomheder i Region Midtjylland blevet hyldet med statuetter og lykønskninger, og torsdag den 3. november skulle den absolut bedste erhvervsmæssige succeshistorie i regionen kåres i årets udgave af erhvervsprisen Succesvirksomhed. Det skete ved et event på Centralværkstedet i Aarhus, hvor de mange succesvirksomheder var samlet for at blive hyldet af hinanden og repræsentanter fra initiativtagerne til prisen – Spar Nord og BDO. 

Efter en velkomst fra Spar Nord og BDO indtog årets hovedtaler Claus Meyer scenen og satte ord på, hvad det vil sige at tage sin virksomhed fra spæd start til en succesvirksomhed. Og i umiddelbar forlængelse af det inspirerende oplæg blev sløret løftet for, hvem der kan kalde sig årets succesvirksomhed i Midtjylland.

Og her blev det den familieejede virksomhed Mascot fra Engesvang, som fremstiller arbejdstøj og sikkerhedssko til ind- og udland, der løb afsted med den prestigefyldte erhvervspris. 

– Vi har siden virksomhedens grundlæggelse arbejdet benhårdt og målrettet på at skabe en bæredygtig virksomhed. Det har vi gjort ud fra ti værdier, som omhandler alt fra en dyb dedikation til sit fag og virksomheden over en ægte professionalisme til det at opføre sig ordentligt. At gå på arbejde med en passion for at være med til at drive virksomheden videre til nye højder på mange plan er et mantra for Mascotterne, lyder det fra Michael Grosbøl, som er administrerende direktør hos Mascot, og han tilføjer: 

– Som ledelse har vi arbejdet målrettet efter en langsigtet strategi, som gennem de sidste 20 år blot er finjusteret med nogle års mellemrum for dels at tilpasse den til nye tider, trends og muligheder, men samtidig har vi sørget for at holde fast i tiltag, som, vi ved, virker. 

Foruden regionsvinderen blev der til eventet også uddelt en særpris til Skanderborg-virksomheden The Army Painter, som udvikler og fremstiller maling til miniaturefigurer, da virksomheden har udmærket sig med sin store passion og lokale engagement.

Det lange seje træk hyldes

Udvælgelsen af de 200 succesvirksomheder i regionen er sket via et pointsystem, hvor virksomhederne har fået tildelt mellem 0 og 20,5 point for deres præstationer inden for en række finansielle parametre de seneste fem regnskabsår – det kræver således en særlig evne at opretholde succes flere år i træk for at komme i betragtning:

– Vi stiftede erhvervsprisen Succesvirksomheder for at hylde det lange seje træk. Det er skulderklappet til de mange danske virksomheder, som år efter år formår at levere solide resultater og stabil vækst. Virksomheder, der ikke blot kan levere på den korte bane, men kan holde momentum, går nemlig alt for ofte under radaren, og det vil vi gerne lave om på, lyder det fra bankdirektør Martin Kudsk Rasmussen fra Spar Nord, som suppleres af administrerende direktør Stig Holst Hartwig fra BDO: 

– Med erhvervsprisen handler det ikke nødvendigvis om skyhøje vækstrater, men derimod om de bundsolide virksomheder, der formår at skabe kontinuerlig vækst og på den måde bidrage til udvikling og vækst i deres lokalområde og derigennem til dansk økonomi som helhed. Det er så at sige hverdagens helte, som er foregangsvirksomheder og en kilde til inspiration for os alle.

Om Succesvirksomhed 2022

Spar Nord og BDO stiftede i 2019 Succesvirksomhed, som er en erhvervspris, der anerkender de danske små og mellemstore virksomheder med mellem 10 og 999 årsværk. Succesvirksomhederne kvalificerer sig på baggrund af antal ansatte og vurderes ud fra performance på følgende parametre: 

  • Vækst i resultat før skat de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 20 % i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag 

Virksomhederne bliver for hvert kriterie tildelt point, alt efter hvor godt de klarer sig. Det er det samlede antal point, der afgør, om en virksomhed bliver en del af de i alt 1.000 succesvirksomheder på landsplan. 

Fonde, finansielle holdingselskaber, udenlandske datterselskaber, pengeinstitutter samt rådgivnings- og revisionsvirksomheder er ikke medtaget blandt de 1.000 succesvirksomheder. 

Læs mere om ”Succesvirksomhed 2022” her: www.succesvirksomhed.dk

Kommentarer