Kultur

Verdensmålsgavlene søger 17 kunstnere til 17 kunstværker

Foto: Hedensted kommune

En ny international kunstattraktion i Danmark søger 17 kunstnere til 17 kunstværker på gavle i 17 byer – også i Hedensted Kommune. Kunstværkerne kan være maleri, grafik, lyd, lys, landart, litteratur, opera, skulptur, arkitektur og design, street og dance mm.

Verdensmålsgavlene i Midtjylland er et projekt med internationalt udsyn, der etableres med forskellige partnere, fx kunstnere, kommuner, byer og landsbyer, lokale kulturaktører, turist- og erhvervslivet samt fonde.

Det foregår udendørs – og vil give borgere, turister og erhvervslivet en enestående og anderledes kulturoplevelse i eget nærområde.

Verdensmålsgavlene i Midtjylland er 17 gavle, 17 kunstarter, 17 byer, 17 samarbejdspartnere, 17 kunstnere, 17 uger og 17 Verdensmål. Benspændet til kunstnerne er, at gavlene skal være permanente i min. 5 år. Herefter kan værkerne fjernes af de enkelte gavlejere.

17 byer venter på dit forslag til et gavlprojekt

Hver by har ønsket tre verdensmål og tre kunstarter ud fra byens identitet og egenart. Projektets styregruppe har fordelt ønskerne til verdensmål og kunstarter, så hver by har ét verdensmål og én kunstart.

Projektets kuratorgruppe vurderer de indkomne forslag, og udvælger tre forslag til hver af de 17 byer. I hver by besluttes hvilken kunstner, der skal udføre gavlværket i egen by.

Kommentarer